Zo breng je zelf gel nagellak aan

Nagellak is een van de meest gebruikte cosmetica producten en worden tegenwoordig in steeds meer soorten en maten geproduceerd. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kiezen er steeds vaker om nagellak aan te brengen. Vaak weten zij echter niet hoe ze dat precies moeten doen. Daarom is het handig om te weten hoe dit moet. Allereerst is het belangrijk dat je je nagels goed schoonmaakt voordat je nagellak aanbrengt. Vervolgens zet je alle spullen klaar en brengt je een dun laagje toe. Vervolgens hou je je hand onder de LED lamp, zodat de gelnagellak goed kan drogen.

Kleuren nagellak

Tegenwoordig zijn er steeds meer soorten nagellak te vinden. Vroeger had je alleen de traditionele kleuren, maar nu komen er steeds meer mengsels op de markt. Hierdoor heb je veel meer keuze en kan je ook wat afwisselender je nagels lakken. Zo kan je bijvoorbeeld de ene dag een traditionele kleur als rood gebruiken om je nagels te lakken, terwijl je de andere dag een lila kleur toebrengt. De meerdere opties zorgen ervoor dat je veel meer creatief kunt zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen door elke nagel een andere kleur nagellak te geven.

Geschiedenis nagellak

Door de jaren heen is het gebruik van nagellak steeds anders in betekenis. Waar nagellak precies is ontstaan, is niet duidelijk. Wel weten we dat al zo vroeg als 500 voor Christus Indiase vrouwen een soort nagellak gebruikten die henna heet. Rond 3000 voor Christus gebruikten Chinese vrouwen een soort nagellak met plantaardige stoffen en gelatine. Daarna is de nagellak weer uit de mode verdwenen. In de Renaissance is dit gebruik weer populair geworden en droegen veel rijke vrouwen dit in Europa. Vanaf de jaren ’50 kwamen er acrylnagels en begonnen vooral in Frankrijk veel mensen een schoonheidssalon. Tegenwoordig is nagellak een niet meer weg te denken product in de maatschappij.

Lampen nagellak

Tijdens het proces van nagels lakken moet je wachten totdat je nagels zijn opgedroogd. Dit is vaak een ergerpunt en zorgt ervoor dat je niet heel veel met je handen kan doen, omdat je anders die nagellak kan morsen. Een goede oplossing die hiervoor is gevonden, is het gebruik van een gellak lamp. Zulke LED lampen zorgen ervoor dat je veel minder tijd kwijt bent aan het drogen van je nagels. Ze zijn erg eenvoudig in gebruik, want je hoeft de lamp alleen maar aan te zetten en je nagels eronder te houden. Vaak kan je al in een minuut tijd je nagels laten opdrogen.

Nagellak verwijderen

Na een tijdje een nagellak te hebben gedragen, kan de lak een beetje verslijten. Het kan ook zo zijn dat je een nieuwe lak aan wilt brengen. In beide gevallen moet je echter nog eerst de lak verwijderen. Voor het verwijderen van nagellak zijn er meerdere methoden. De makkelijkste is door gewoon een nagellak remover te gebruiken die je op een doekje dept. Daarna kan je dit op je nagels aanbrengen, waardoor de nagellak verdwijnt. Je kunt bijvoorbeeld ook deodorant toebrengen om je nagellak te verwijderen, of je kan een andere nagellak gebruiken om de lak eruit te krijgen.