Geef jezelf eens een fles wijn cadeau!

Een fles wijn kopen. Dat is iets dat veel mensen vooral voor een ander doen. Als er iemand jarig is, bijvoorbeeld, of wanneer er iets anders te vieren valt. Met veel zorg wordt er dan een fles uitgezocht die vast en zeker in de smaak zal vallen bij de ontvanger. Lust je zelf ook graag wijn? Zoek dan eens met minstens zoveel zorg ook een fles voor jezelf uit. Je mag jezelf ook best zo nu en dan een cadeautje geven, toch?

Wat kom je allemaal tegen?

Zoek je een mooie, bijzondere fles wijn voor iemand anders, dan kan het soms best lastig zijn om je even te verplaatsen in die persoon. Zeker als je zelf ook graag wijn drinkt neem je al snel je eigen voorkeuren als uitgangspunt, terwijl dat nu net niet de bedoeling is. Nee, je zal even vooral naar de voorkeuren van de ontvanger moeten kijken. Welke wijn heeft zijn of haar voorkeur?

Dat kan soms best lastig zijn, zeker als je dit simpelweg niet precies weet. Je kunt proberen hier via via alsnog achter te komen, door het bijvoorbeeld te vragen aan diens partner of om zelf eens voorzichtig een balletje op te gooien, maar zeker als je je cadeau last minute koopt lukt dat lang niet altijd. Weet je echt niet goed waar de ontvanger van houdt, dan kies je het best voor een wijn met een niet al te uitgesproken smaak, of juist om een pakket met meerdere (kleine) flessen wijn, zodat er wat te proeven en ontdekken valt.

Over ontdekken gesproken. Ga je wijn bestellen of kopen als cadeau voor een ander, dan ontdek je zelf vaak ook van alles. Allerlei wijnen die je nog niet kende, maar die je wel behoorlijk aanspreken. Dat schuiven we vaak snel weg, we waren tenslotte op zoek naar een cadeau voor iemand anders, maar waarom zou je jezelf ook niet verwennen met een mooie fles?

Doe jezelf er ook eentje cadeau

Kom je tijdens het uitzoeken van een fles wijn voor iemand anders een wijn tegen waar je zelf benieuwd naar bent, is er niets mis mee om deze te kopen. Gewoon, als cadeautje voor jezelf. Heerlijk toch, om niet alleen een ander, maar ook jezelf een cadeautje te geven?


Dat kun je natuurlijk ook op een ander moment doen. Loop je een bijzondere fles Chileense wijn tegen het lijf en ben je erg benieuwd hoe deze smaakt? Of heb je ergens een glas van gedronken, en smaakte het naar meer? Doe jezelf een plezier, en koop eens een fles voor jezelf. Een beetje verwennerij, daar is nog nooit iemand slechter van geworden, toch?