Zo zorg je voor meer comfort in je keuken

De keuken is tegenwoordig dé plek waar geleefd wordt. Daarom wil je het daar zo comfortabel mogelijk hebben. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Je hoeft hier niet meteen je keuken voor te verbouwen; vaak kun je met een paar kleine aanpassingen en toevoegingen al erg veel extra comfort in je keuken creëren. In dit artikel vind je een aantal tips!

Luxe keukenapparatuur

Wat zorgt nou voor meer comfort dan nieuwe keukenapparatuur? Deze apparaten zullen je kookervaring zeker naar een hoger niveau te tillen! Ga daarom op zoek naar leuke nieuwe apparaten die je van al het gemak zullen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een blender, keukenmachine en een smartfryer. Vroeger werden deze apparaten allemaal netjes in kastjes opgeborgen, maar tegenwoordig is het juist erg in trek om ermee te pronken in je keuken! Vergeet ook niet om een luxe koffiemachine en eventueel een sodastream neer te zetten. 

Voldoende oplaadpunten

Met nieuwe apparaten heb je natuurlijk voldoende plekken nodig waarmee je de apparaten van stroom kunt voorzien. Bekijk dan eens of je misschien ergens een extra stopcontact kunt laten plaatsen. Je kunt ook oplaadpunten laten plaatsen die geïntegreerd zijn in het aanrecht of keukenblad zodat je altijd zeker weet dat je voldoende stroom hebt voor je luxe apparaten! Vermijd stekkerdozen en verlengsnoeren in verband met brandgevaar. Dat wil je het liefst voorkomen!

Ergonomisch verantwoord

Wanneer je graag kookt en dus heel wat uurtjes bij het aanrecht doorbrengt is het wel zo fijn dat je hier geen nek- of rugklachten aan overhoudt. Daarom is het belangrijk dat alles op de juist hoogte geplaatst is en daardoor ergonomisch verantwoord is. Als het goed is zijn je aanrecht en kastjes al op een hoogte geplaatst die comfortabel zou moeten zijn. Maar bevindt jouw magnetron of oven zich bijvoorbeeld nog steeds bovenop de koelkast of een andere hoge plek? Overweeg dan eens om hem op het aanrecht te zetten.


De juiste verlichting

Ook de juiste verlichting kan voor een hoop extra comfort zorgen. Zorg er dan ook voor dat je verschillende lichtbronnen hebt om je keuken te verlichten. Spotjes die je kunt dimmen zijn erg handig om de keuken sfeer te geven, maar ook om veel licht te creëren wanneer je het nodig hebt. Daarnaast is een plafonnière die centraal aan het plafond hangt ook altijd een goed idee; op die manier kun je de spotjes en de plafonnière afwisselen voor het meest comfortabele licht tijdens het koken – en eten!