Waarom een vitrage gordijnen op maat kopen?

De kamer beschermen tegen de felle zon

Als eerste is het zo dat vitrage en inbetween gordijnen ervoor zorgen dat de invloed van de felle zon op een kamer aanzienlijk kan worden verminderd, dit betekent niet gelijk dat het in de kamer donker gemaakt zal worden. Voor vitrage gordijnen geldt namelijk dat ze zijn gemaakt uit een lichte en gedeeltelijk doorzichtige stof. Deze zorgt ervoor dat de invloed van het warme zonlicht op de ruimte in huis enigszins kan worden beperkt, maar het blijft wel mogelijk om naar buiten te kijken. 

doorgaans wordt er vaak gecombineerd met andere gordijnen. In veel woonkamers wordt er tegenwoordig bijvoorbeeld voor gekozen om vitrage te combineren met verduisterende gordijnen. Op deze manier kan je niet alleen tijdens de dag, maar ook in de avond jouw kamer precies op die manier afsluiten van de buitenwereld zoals jij dat wil. In ieder geval, vitrage gordijnen beschikken dus in de praktijk helemaal niet over een verduisterende werking, integendeel.

De inkijk in de woning kan een stuk beperkt worden

Een Ander voordeel is vooral privacy gerelateerd. Vitrage gordijnen maken het namelijk mogelijk om de mate aan inkijk in je huis te verbeteren. Heel veel mensen vinden het niet fijn wanneer iemand vanuit de  straat zomaar naar binnen kan kijken in je woning. Door gebruik te maken van vitrage gordijnen is het mogelijk om dit tegen te gaan. Ondanks het feit dat er wel nog schaduwen gezien kunnen worden in je woning is het zo dat de mate aan inkijk toch sterk verminderd kan worden. Ben je dus met andere woorden nog op zoek naar een mogelijkheid om de privacy in je woning een extra duwtje in de rug te geven? Dan kan het gebruik van vitrage gordijnen daar zeker aardig bij helpen!

Top 5 vitrage gordijnen

  1. Vitrage gordijn op maat Ivoor wit – Ceylon
  2. Vitrage gordijn op maat Licht grijs – Utah
  3. Vitrage gordijn op maat Wit – Utah
  4. Voile gordijn op maat met loodveter – Kleur wit – Voile Superior
  5. Voile gordijnen op maat kleur antraciet – Collectie Voile Amsterdam