5 tips voor het gebruik van de Grizzly Grill

Deze tijd van het jaar genieten we van veel van onze avondmaaltijden buiten, alleen maar omdat we optimaal willen profiteren van lange dagen en warme nachten zolang het kan. Dat betekent dat we veel buiten grillen. Het is echt mijn favoriete vorm van zomervermaak. Iedereen wil optimaal profiteren van de lange zomerdagen voordat ze maar al te snel voorbij zijn. Je kunt bijvoorbeeld Grizzly Grills, houtskoolgrill, een gas grill of zelfs een roker gebruiken. Een veelzijdige grille is The Bastard. Hieronder is een lijst met 5 tips en trucs om het meeste uit onze kostbare buiten-kooktijd te halen.

1. Warm het op

Haal het vlees uit de koelkast en laat het 20-30 minuten op kamertemperatuur staan. De sleutel tot een perfecte steak is om hem korte tijd op hoge temperatuur te koken. Hoe kouder de steak is wanneer hij op de grill komt, hoe langer het duurt om hem te garen. En hoe meer tijd het over de hitte doorbrengt, hoe moeilijker het wordt. In het ideale geval wil je dat de binnenkant van het vlees een beetje koel is als het op de grill komt. Dit helpt je om de perfecte medium rare steak te krijgen.

2. Kruid het vlees royaal

Grote, dikke steaks hebben veel kruiden nodig, dus bedek ze royaal met zout, peper en eventuele wrijving voordat u ze grilt. Een goede vuistregel voor thuiskoks is om het vlees twee keer zoveel te zouten als je denkt dat nodig is.

3. Maak je grillrooster schoon

Een schone grill maakt grillen met antiaanbaklaag mogelijk. Investeer in een goede grillborstel en schrob aan het begin van elke kooksessie, nadat je je grill hebt voorverwarmd, hem goed schoon met de borstel om eventuele resten van de vorige sessie te verwijderen. Na het schrobben van het rooster, dompel je een wattenschijfje in een beetje olie en veeg je met een tang de olie gelijkmatig over het rooster.

4. Het vermijden van opflakkeringen van de grill

Flare-ups zijn een onvermijdelijk onderdeel van het grillen. Wanneer ze voorkomen:

  • Verplaats het voedsel van de hete zone naar de middelste zone totdat de vlammen zijn gedoofd.
  • Je kunt ook proberen het deksel eraf te halen. (Als je aan een houtskoolgrill werkt, sluit dan de ventilatieopeningen aan de boven- en onderkant.) Hierdoor komt er geen zuurstof meer bij het vuur, waardoor de vlammen uiteindelijk doven.
  • Een paar straaltjes water uit een spuitfles kunnen ook een vlam doven. Maar gebruik de techniek spaarzaam. Het water kan losse as doen opwaaien of het vuur zelfs verspreiden.
  • Strooi als laatste redmiddel zout of zuiveringszout over het vuur om het te blussen.

5. Laat het rusten

Zodra uw vlees van de grill is, wacht u minstens 5 minuten voordat u het aansnijdt. Zo krijgen de sappen de kans om weer in het vlees te trekken. Maar plaats ze niet direct op een bord of dienblad. Om de knapperige grillstrepen te behouden waar je zo hard voor hebt gewerkt, plaats je het vlees op een koelrek. Dit zorgt ervoor dat er voldoende lucht onder kan circuleren zodat het niet zo lang hoeft te rusten. Werkt elke keer perfect!