Wat is een gietvloer eigenlijk?

Wat is een gietvloer eigenlijk?

Gietvloeren zijn een moderne, praktische, naadloze en strakke afwerkvloer. Een gietvloer wordt gemaakt door het gieten van een vloeibaar materiaal op epoxybasis dat uithardt als het opdroogt. Een gietvloer wordt gemaakt door het gieten van een vloeibaar materiaal op epoxybasis dat uithardt als het opdroogt. Dit proces zorgt voor een glad, naadloos oppervlak dat gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is. Gietvloeren zijn een aantrekkelijke optie voor elke ruimte, omdat ze in de meeste delen van uw huis of bedrijfsgebouw kunnen worden geïnstalleerd.

Verschillende soorten gietvloeren

Epoxy gietvloer

Epoxy gietvloer is een type vloer dat is gemaakt van epoxyhars, dat vochtbestendig en waterbestendig is. Dit type vloer kan in verschillende ruimtes worden gebruikt, zoals kelders, garages en keukens. Verschillende soorten gietvloeren worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Epoxy gietvloeren worden vaak toegepast als kelder- of garagevloer omdat ze bestand zijn tegen water en vocht. Ze kunnen ook worden gebruikt in keukens of andere ruimtes met een hoog vochtgehalte, omdat ze niet kromtrekken of opzwellen zoals andere soorten vloeren. Het meest voorkomende type gietvloeren is polyurethaan, dat doorgaans wordt gebruikt voor residentiële doeleinden omdat het esthetischer is dan producten op basis van epoxyhars.

Cementgebonden en minerale gietvloeren

PU Gietvloeren worden veelal toegepast in de woon- en bedrijfsruimten. Ze zijn gemaakt van polyurethaan, een soort thermoplastische hars, en het is een vloeistof die in vormen wordt gegoten. Anderzijds is M2 Conplanato een cementgebonden vloer die is gegoten met minerale materialen. Het belangrijkste verschil tussen PU Gietvloeren en M2 Conplanato is dat PU Gietvloeren geen naden of voegen hebben terwijl M2 Conplanato wel naden en voegen heeft. Dit betekent dat het probleemloos op de ondervloer kan worden verlijmd.

Welk type gietvloer is voor mij het meest geschikt?

We hebben eerder een blog gepubliceerd over de vergelijking tussen deze twee gietvloeren: Epoxy versus Polyurethaan

Wat is een epoxy gietvloer?

Epoxyhars is een type polyurethaan dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van vloeren. Dit kan in uni kleuren of in de zogenaamde betonlook. De epoxy gietvloer is een type vloer die wordt gemaakt van een grondlaag, kraslaag en de epoxy gietvloer. Het epoxy gietwerk kan uitgevoerd worden in uni kleuren of in de zogenaamde betonlook. De primer bedekt het oppervlak en zorgt voor een gelijkmatige laag waarop de kraslaag kan hechten. Hierna is het tijd om de epoxyhars erop te gieten en vervolgens uit te harden met UV-licht of warmte. 

Epoxy is een zeer duurzame, duurzame vloerbedekking. Het is een mengsel van hars en verharder dat in de vorm van een vloeistof of pasta wordt gegoten en door polymerisatie wordt uitgehard. Wanneer het product op de vloer wordt aangebracht, wordt het sterk, flexibel en waterdicht, waardoor het perfect is voor gebruik in ruimtes die worden blootgesteld aan water, zoals badkamers of keukens. Een epoxy gietvloer is niet alleen een duurzame en sterke vloer, maar heeft ook de mogelijkheid om op meerdere manieren functioneel en functioneel te zijn. Het oppervlak kan vlak of gestructureerd zijn, afhankelijk van uw toepassingsbehoeften. Met verschillende stijlen gietvloeren vindt u het perfecte product voor uw utiliteitsbouwproject.

Wat is een PU gietvloer?

De PU gietvloer is een vloersoort die is opgebouwd uit synthetisch polyurethaan. Het is opgebouwd in 4 en soms zelfs 5 lagen. De PU gietvloer is opgebouwd uit synthetisch polyurethaan en heeft 4 of 5 lagen. Wij starten hier ook. De eerste laag bestaat uit een laag beton of een prefab plaat. De volgende laag heeft een dunne laag waterdicht membraan, gevolgd door de laatste twee lagen, de bovenste laag die bestaat uit rubber of cementachtig materiaal, afhankelijk van het type en de dikte die nodig zijn voor uw project.

Het gebruik van PU in een betonlook is een populaire trend binnen de bouwsector. Het materiaal kan in twee kleuren worden gemengd, in een mal worden gegoten om elke vorm te krijgen, of als vlokken over een vloer worden gestrooid om een speciaal effect te creëren. Een gietstenen vloer is een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Het is lichter en flexibeler dan een traditionele betonplaat en vereist weinig onderhoud.

De nadelen van een gietvloer

Een gietvloer is een type vloer van beton, dat in mallen wordt gestort die een dun laagje rubberachtig materiaal vormen. Dit materiaal kan in verschillende kleuren en patronen worden gegoten, waardoor het veelzijdig is voor elk ontwerp of elke ruimte. Het kan moeilijk zijn om een bedrijf te vinden dat u alle benodigde materialen voor uw project in één pakket kan leveren, maar dit is wat het team van Flooring Pros biedt. Ze zijn een uniek bedrijf dat constante kwaliteit en uitstekende klantenservice biedt.

1. Goedkoop is duurkoop

De kosten van een gietvloer zijn niet erg goedkoop en ze variëren nogal in prijs. Natuurlijk is er iets aantrekkelijks aan het idee om voor die goedkopere te gaan. De prijs van een product is niet altijd een goede indicatie van de kwaliteit. Het leggen van een gietvloer vraagt vakmanschap, goede service en uitleg over het product (zowel voor u als uw klant). Het kiezen van het juiste type gietvloer voor uw project is een belangrijke beslissing.

2. Aromatische gietvloeren verkleuren

Gietvloeren kunnen verkleuren en de geur veranderen. Dit komt doordat ze van verschillende materialen zijn gemaakt. Een gietvloer met een hoog alifatisch gehalte verkleurt makkelijker maar heeft een betere kleurvastheid dan een aromatische gietvloer. Alifatische polyurethanen zijn het meest voorkomende type hard polyurethaan dat wordt gebruikt in commerciële en residentiële vloeren. Ze zijn er in verschillende vormen, zoals vloeistof, poeder en vel. De vloeibare vorm wordt op een oppervlak gegoten en door een chemische reactie uitgehard.

3. Alle vloeren krassen

Als u op zoek bent naar een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, duurzaam is en u geen arm en een been kost, dan is beton de juiste keuze. Betonnen vloeren zijn ook gemakkelijk te onderhouden en te repareren. Betonnen vloeren zijn perfect voor de meeste commerciële ruimtes omdat ze gemakkelijk kunnen worden gereinigd door ze gewoon te vegen of te dweilen. Ze zijn ook duurzaam en vlekbestendig, zodat ze niet veel onderhoud nodig hebben. Je vloer afstoffen is een van de beste manieren om hem schoon te houden, maar als je ooit hebt geprobeerd af te stoffen zonder stof op je handen te krijgen, is dat niet eenvoudig. Met deze kruimelzuiger met roterende borstel stof je je hele kamer af. De roterende borstel pakt alle kleine deeltjes in één keer op en beperkt de benodigde inspanning. Door het gebruik van deze producten is de langdurige reparatie van uw vloer gegarandeerd. Het is niet alleen belangrijk om uw vloer te beschermen, maar ook om zijn schoonheid te behouden. Bij B-artgietvloerboutique krijg je bij aanschaf het eerste onderhoudspakket gratis bij je vloer, zo weet je wat je moet gebruiken en kun je dit trucje jarenlang herhalen.