Tips voor het kiezen van de juiste airfryer

airfryer eten

We worden ons er met elkaar steeds meer van bewust dat voldoende beweging en gezonde voedings essentieel is voor een gezonde leefstijl. Mede hierdoor heeft de ouderwetse frituurpan in veel huishoudens plaats moeten maken voor de AirFryer. Heb jij nog geen airfryer, maar wil je er wel graag één aanschaffen, dan kan het kiezen van de juiste airfryer een hele uitdaging zijn. Door het enorme assortiment is het verstandig jezelf goed te oriënteren om te kijken welke airfryer nu bij jouw past. Om je te helpen hebben we een aantal tips voor je, die je helpen bij het kiezen van de juiste airfryer. 

Waar wil je de airfryer voor gebruiken?

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen bij het uitzoeken van een airfryer, is waar je hem nu exact voor wilt gebruiken. Gebruik je hem enkel en alleen voor het bakken van patat en snacks of wil je meer dan alleen dit? Er zijn namelijk ook tal van airfryers waarmee je een volledige maaltijd mee kunt bereiden. De beste airfryer hoeft namelijk niet per definitie ook persé voor jouw geschikt te zijn. Het is natuurlijk ontzettend zonde, dat je een hoop geld uitgeeft voor een apparaat waar je vervolgens een groot deel van de functies niet van gebruikt.

Budget voor de airfryer

Niet geheel onbelangrijk is het budget wat je maximaal wilt besteden voor de aanschaf van een airfryer. Je kunt namelijk verschillende types vinden in een prijsklasse vanaf 30 tot wel enkele honderden euro’s. Wel is het verstandig dat je voor jezelf een bepaalde marge ingebouwd. Het zou immers zonde zijn, dat wanneer jij een voor jou geschikt model hebt gevonden, je deze moet laten staan omdat hij enkele euro’s boven budget is. Stel voor jezelf dus een marge in van bijvoorbeeld 10 tot 15 procent. 

Online of in de winkel

De laatste stap is het daadwerkelijke aankoopproces. Kies je ervoor er één aan te schaffen in de winkel of ga je voor een aankoop op internet. Wanneer je naar de winkel gaat, heb je doorgaans een beter beeld van hoe groot de bak waarin je uiteindelijk gaat bakken is. Ze kunnen je in de winkel daarnaast ook allerlei extra informatie geven, die je wellicht in de productbeschrijving niet zult vinden. Bepaal dus voor jezelf wat jij fijn vindt, zodat je je uiteindelijke keuze kunt maken.