Manieren om je muren op te fleuren

Heel veel mensen hebben ervoor gekozen om hun muren wit te verven omdat dit lekker bij alles past. Daarnaast wordt je het ook niet zat en ziet je hele kamer er best luxe uit. Zo klinkt het best mooi waardoor er dus heel veel mensen gewoon besluiten om hun muren wit te laten. Toch zul je merken dat het best saai is om al je muren wit te hebben. Zeker als je meubels ook al wit zijn wordt het best een koude kamer. Je wilt natuurlijk veel liever een gezellige kamer. Hierdoor zal ik een paar manieren vertellen zodat je je muren op kan fleuren.

Fotolijstjes op je muren

Wat de meeste mensen doen om hun muren op te fleuren zijn fotolijstjes ophangen. Dit is een hele goede manier om sfeer te creëren in je kamer omdat je zelf kan kiezen wat voor soort foto’s je hangt in de fotolijsten. Dit kunnen persoonlijke foto’s zijn die jij zelf hebt gemaakt met bijvoorbeeld familie en vrienden maar dit kunnen bijvoorbeeld ook natuurfoto’s zijn. Daarnaast houden mensen er ook voor om fotolijsten met quotes op te hangen die bij hun leven passen. Dit is natuurlijk leuk omdat wat er aan de muur hangt ook echt bij jou past. Naast dat je zelf de foto’s in de fotolijstjes kan bepalen kun je ook de lijsten zelf uitkiezen. Hier zijn namelijk ook ontzettend veel soorten van in allerlei verschillende stijlen. Hiervoor kun je dan ook weer kijken wat het beste bij jouw stijl maar ook wat het beste bij jouw meubels past. Als je bijvoorbeeld veel houten meubels hebt kan het leuk zijn om voor je fotolijstjes ook voor hout te kiezen.

Muurstickers gebruiken

Een andere optie om je muren op te fleuren is het gebruiken van een muursticker. Hier heb je ook weer oneindig veel soorten van. Je hebt vooral heel veel quotes en teksten die passen bij een bepaalde ruimte. Je kent de bekende teksten wel zoals ‘in dit huis…’ deze zul je vooral in de woonkamer gebruiken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook naamstickers maken voor bijvoorbeeld kinderkamers. Naast teksten heb je ook stickers van producten of dingen. Dit is vooral leuk voor kinderkamers waar je allemaal animatie dieren op de muur kan plakken. Daarnaast heb je ook nog het voordeel dat je muurstickers er vaak ook makkelijk vanaf kan halen. Als je kind de stickers bijvoorbeeld zat is kun je ze er dan gewoon vanaf halen zonder de hele muur te beschadigen.

Raamfolie gebruiken

Een andere optie om je kamer op te fleuren is het gebruik van raamfolie. Dit is dan niet iets wat je op je muren plakt maar op het raam. Je kunt zelf raamfolie ontwerpen en op maat maken. Dit is natuurlijk wel handig omdat ieder raam weer anders is. Ook het gebruik van raamfolie is op iedere plek van het huis anders. Bij de voordeur kun je bijvoorbeeld de namen van de mensen die er in het huis wonen inzetten terwijl in de badkamer het voornamelijk wordt gebruikt zodat mensen niet naar binnen kunnen kijken. Maar je kunt raamfolie ook leuk gebruiken om een kamer op te fleuren. Je hebt bijvoorbeeld ook glas in lood raamfolie waardoor je echt sfeer creëert in je kamer.