Jouw product op een effectieve manier verkopen? 3 handige tips!

product

Heb je een geweldig product ontwikkelt en wil je deze op een effectieve manier verkopen? Dat kan gelukkig op meerdere manier! Afhankelijk van hoe goed je bent in je eigen salesgesprekken, kun je er ook voor kiezen om andere methodes in te zetten. Welke dat zijn? Daar geven we je hieronder meer uitleg. 

Een commercial (laten) maken

Het is algemeen bekend dat mensen van origine luie wezens ze. Hierdoor kijken ze liever naar een video, dan dat ze zich moeten verdiepen in ellenlange teksten of voor lange tijd moeten luisteren. De spanningsboog is hier simpelweg te kort voor. Daarom kan het een heel goed idee zijn om een promotie video te maken voor jouw product. Deze duurt maximaal 3 minuten en voor de kijker wordt het direct duidelijk waarom hij of zij jouw product moet kopen. Ook kun je bij het creëren van een promotie video inspelen op de behoeftes van jouw potentiële klanten en hun tot actie aanzetten. Het is een super efficiënte manier om snel jouw product te verkopen. 

Zorg voor mooie productfoto’s

Je kent vast de uitdrukking wel ‘’beelden zeggen meer dan 1000 woorden’’. En het leuke is: dit is echt zo! Daarom is het van groot belang dat jouw productfoto’s van hoge kwaliteit zijn. Deze kun je laten maken door een professionele fotograaf en daar heb je jarenlang plezier van. Verkoop je grote producten en wil je jezelf echt onderscheiden van de concurrentie? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van drone fotografie. Hiermee onderscheid je jezelf ten opzichte van de concurrentie! 

Maak gebruik van online verkoopplatformen zoals Bol.com en Amazon

Mede door de corona crisis zijn verkoopplatformen zoals Bol.com en Amazon in de laatste jaren gigantisch gegroeid. Mensen vinden het super makkelijk om online te bestellen, waardoor ze zelf niet eens de deur uithoeven. En het leuke is: ook jouw product kan verkocht worden via deze platformen, waarbij je zelfs de logistieke afhandeling volledig uit handen kunt geven. Als je op de juiste manier gebruik maakt van Bol.com en/of Amazon zul je merken dat het aantal verkopen binnen mum van tijd ineens flink kunnen stijgen!