Wat de voordelen zijn van een elektrische auto!

Je kan er tegenwoordig niet meer om heen. Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van een nieuw rijtuig, zit de elektrische auto ook in het rijtje van je overwegingen. De reden dat veel mensen dit overwegen is omdat het natuurlijk beter is voor het milieu. Er wordt geen CO2 uitgestoten, gemaakt uit fossiele brandstoffen, zoals bij diesel- en benzineauto’s. Naast dat de auto maatschappelijk verantwoord is, stimuleert de Nederlandse overheid het elektrisch rijden ook actief. Hoewel de aanschaf in eerste instantie wel duurder is dan de benzine of diesel variant, ben je in het gebruik en onderhoud over het algemeen minder kosten kwijt. De elektrometer is namelijk veel eenvoudiger dan de motor van een diesel of benzineauto. Ook beloont de overheid je wanneer je kiest voor elektrisch rijden. Zo betaal je geen aanschafbelasting (bpm) bij de koop van het voertuig en wanneer je kiest voor leasen, betaal je maar rond de 4% bijtelling.

Voordelen van elektrisch leasen

Doordat het kabinet graag wil dat je elektrisch gaat rijden, hoef je bijvoorbeeld geen Motorrijtuigenbelasting te betalen. Ook krijg je korting op de aanschafbelasting en betaal je een lagere bijtelling. Deze bijtelling zit momenteel op 8% voor voertuigen tot €50.000. Een elektrische auto leasen doen niet veel zakelijke rijders vanwege de financiële voordelen. Het geeft het imago van je bedrijf natuurlijk ook een boost. Je laat zien dat je een steentje bij wil dragen aan de maatschappij door verantwoord met het milieu om te gaan.

Al van de KIA e-Niro gehoord?

Er bestaan veel verschillende elektrische auto’s die je kan leasen. Dus welke zou je dan moeten kiezen? De meest bekende auto is zeker de Tesla. Maar inmiddels is er meer keus. Hier zet ik een aantal feiten van de KIA e-Niro op een rijtje voor je.

  • De actieradius van de e-Niro staat op 455 km, op een enkele lading. Alleen de Porsche Taycan en verschillende Tesla modellen komen verder dan dit. Dit kan doordat de KIA zeer efficiënt met zijn energie om gaat. Zo wordt via een ingenieus regeneratief remsysteem de energie opgeslagen in het batterijpakket, bij het remmen.
  • De hoge actieradius van de auto gaat niet ten koste van de optrekmogelijkheden en snelheid capaciteit. Dit in tegenstelling tot andere auto’s, waar de focus wordt gelegd op 1 van de twee afwegingen. Wanneer je graag binnen 8 seconden 100 km/u wil rijden, zit je bij de KIA e-Niro goed.
  • De auto is ruim genoeg om te dienen als familieauto. Voorin geven de hogere zittingen je meer overzicht tijdens het rijden en achterin is genoeg ruimte voor 3 personen. Daarnaast ogen de materialen chic, maar voelen ook goed bij aanraking.

Wil je nóg meer weten over deze specifieke leaseauto? Bekijk dan eens de website van Mobility Service. Wanneer je al genoeg gelezen hebt, kan je ook altijd even bellen. Zo zijn gelijk je vragen beantwoord en krijg je vaak ook nog extra informatie waar je misschien zelf niet aan gedacht hebt. Want vragen naar de onbekende weg is voor iedereen lastig.