De do’s en don’ts van online eten bestellen

maaltijd

In Nederland kiezen we steeds vaker voor online eten bestellen. Lekker vanuit je luie stoel de heerlijkste gerechten kiezen. Deze vind je vervolgens binnen mum van tijd op je stoep. Ideaal als je even geen tijd of zin hebt om te koken. Bovendien stijgt het aanbod van restaurants near me enorm. Steeds meer lokale horeca investeren in maaltijdbezorging. Hierdoor beschik je over enorm veel keus. Maar hoe zorg je ervoor dat je het juiste restaurant kiest? Wat zijn eigenlijk de do’s en don’ts van online eten bestellen? 

Doe vergelijkend onderzoek 

Het aanbod van restaurants die aan maaltijdbezorging doen is tegenwoordig zó groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker in grote steden word je waarschijnlijk overweldigd door het aanbod. Kies je dan maar lukraak één van de vijf verschillende snackbars? Welnee! Het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen. 

Bedenk daarom eerst goed wat je die avond wil eten. Wat eten we vandaag gezond of een lekkere vette hap? En verklein vervolgens je zoektocht op die ene cuisine. Vervolgens lees je de recensies van de restaurants die in de smaak vallen en bekijk je de prijsverschillen. 

Zo weet je precies wat je van de service en de kwaliteit van het eten kun verwachten en is het eenvoudiger om de juiste keuze te maken. 

Koop geen extra’s 

Vind je eten bestellen eigenlijk altijd maar te duur? En kies je daarom weinig voor deze luxe. Hoewel je wel enorm kunt genieten van de lekkere gerechten bij de lokale horeca? Dan zijn er gelukkig verschillende mogelijkheden om op deze kosten te besparen. Bestel bijvoorbeeld minder extra’s. Veel restaurants bieden tegenwoordig extra saus, frisdrank en zelfs ijsjes aan. Heel fijn natuurlijk, maar ze vragen hier ook direct de hoofdprijs voor. 

Bedenk daarom goed welke spullen je misschien al gewoon in de koelkast hebt staan. Waarom ruim een euro voor een half bakje knoflooksaus betalen als je een grote tube in huis hebt? Wees verstandig en bestel enkel wat je écht nodig hebt, zo bespaar je gemakkelijk op de totale kosten! 

Vraag om aanpassingen 

Heb je speciale wensen voor je eten, omdat je misschien wel allergisch bent of op dieet bent en bepaalde producten niet wil eten? De meeste restaurants bieden extra ruimte om een opmerking aan de bestelling toe te voegen. Wees vooral niet bang om deze in te vullen. Je betaalt voor je bestelling, dus je mag dan ook best wel wat extra service verwachten. Een restaurant vindt dat niet meer dan normaal. 

Eet twee keer van dezelfde maaltijd! 

Wist je dat de portiegroottes bij online eten bestellen vaak twee tot drie keer groter zijn dan je gewend bent? Hoewel je met eten bestellen bij Butlon.com dan ook niets te kort komt, is het natuurlijk zonde om jezelf te overeten. Kies er daarom voor om bij de bezorging direct op te scheppen wat voor jou een normale portie zou zijn en bewaar de rest in de koelkast. Zo zit je met een minder vol gevoel aan het einde van de dag en eet je ook nog eens twee dagen voor de prijs van één. Dat noemen we nog eens een win-win situatie!