Je eigen wimpersalon starten

Zit je er aan te denken om na het volgen van een cursus wimperextentions een eigen wimpersalon te starten? Dat is heel goed mogelijk, je kan namelijk zelfs vanuit huis wimperextentions zetten. Maar een bedrijf is natuurlijk niet in een dag volledig opgezet. Vooral de vraag: ‘waar moet ik beginnen’ is een heikel punt. Lees hier onze tips voor het starten van een wimpersalon om in ieder geval met een goede basis te beginnen. 

Geef je wimpersalon een professionele uitstraling

Veel beginnende wimperstylisten starten hun business vanuit huis. Maar een professionele uitstraling is bij een wimpersalon aan huis net zo belangrijk als bij een wimpersalon in een apart pand. Dat betekent dat je dus een aparte ruimte moet creëren voor je wimpersalon aan huis. Je kan elke kamer in huis gebruiken die je ‘over’ hebt, of dat nu een logeerkamer of de speelgoedkamer is.

Met wat mooie meubelstukken en accessoires tover jij je kamer om tot een salon. Ruim goed op zodat het je klanten niet meer opvalt waar de kamer origineel voor bestemd was. Met wat bloemen en kaarsen creëer je de echte ‘salon sfeer’. 

Investeer in comfort

Als er een iemand is die in je salon moet willen investeren, dan ben jij dat. Het is verleidelijk om zoveel mogelijk te proberen te besparen op dingen tijdens het opstarten, maar die mindset werkt niet als je wilt dat klanten terugkomen. Een van de dingen waar je niet op moet besparen is de stoel of het bed waarop je je klanten wilt behandelen.

Je klanten zijn een lange tijd bij jou. Dan moet je het hen natuurlijk wel zo comfortabel mogelijk maken voor een goede ervaring. Uren in een onprettige stoel zitten wil niemand. Sta jezelf dus toe om voor het comfort van je toekomstige klanten iets meer uit te geven. 

Investeer in je materialen voor de wimpersalon

Naast dat je niet kunt besparen op het comfort van je klanten, is er nog iets waarin je moet investeren: je materialen. Nadat je wimperextensions hebt geplaatst, wil je natuurlijk dat je klanten zo lang mogelijk blij zijn met hun nieuwe wimpers. Om het resultaat van je werk optimaal te maken, zul je moeten investeren in lijm en wimpers van goede kwaliteit.

Welke spullen je het beste kan gebruiken voor het plaatsen van wimperextensions, kun je allemaal leren bij Perfect Eyelash. Koop je goedkope materialen van een mindere kwaliteit, dan loop je niet alleen risico dat wimpers niet zo lang mooi blijven als je klanten hadden gehoopt. Het kan ook gebeuren dat een klant een allergische reactie krijgt. 

Vergeet wetten en regels niet te checken

Onze laatste, maar zeker niet onbelangrijke tip: vergeet niet om alle wetten en regels te checken voordat je begint met een salon aan huis! Zorg dat je weet of je een salon in jouw huis mag beginnen, aan welke regels jouw salon moet voldoen en hoe het zit met belastingen. Met alles op een rijtje, kun je met een gerust hart jouw wimpersalon beginnen!