Pizza als toetje: 3 recepten

Als je aan pizza denkt, denk je vaak aan zout, kaas en hoofdgerecht, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er bestaan ook een hoop recepten waarmee je je pizza om kunt toveren in een heerlijk toetje. Wij geven je drie heerlijke recepten, waarvan je zeker honger krijgt!

Voor alle zoetekauwen onder ons: goed nieuws! Dit is een artikel over zoete pizza’s, in plaats van over de standaard zoute pizza’s. Je bent het misschien niet gewend, maar zodra je deze heerlijke pizza’s geproefd hebt, wil je nooit meer anders. Voor alle recepten hieronder schrijven we de benodigdheden erbij, wat je echter voor alle pizza’s nodig hebt is natuurlijk een pizzabodem. Deze kun je kant en klaar bij verschillende supermarkten kopen en zijn er van verschillende merken, bijvoorbeeld van Monte Pizza Crust.

De nutella pizza

Wat heb je nodig:

 • Nutella
 • Fruit (zoals banaan, aardbeien en/of frambozen)

Verwarm de oven voor en bak de pizzabodems af zoals aangegeven staat op de verpakking. Pak de nutella, zorg ervoor dat deze goed op kamertemperatuur is. Besmeer de bodems, zodra ze uit de oven komen, met een lekkere laag nutella, zo wordt ook de chocolade heerlijk warm. Strooi hier overheen stukjes fruit en klaar is kees! Je kunt de pizza nog opfleuren door er wat poedersuiker over te strooien, of bijvoorbeeld wat gekarameliseerde pecannoten. Wil je die pecannoten ook zelf maken, in plaats van ze in de supermarkt te kopen? Dat recept vind je hier.

Pizza met mascarpone

Wat heb je nodig (voor 400 gram pizzadeeg):

 • 500 gram mascarpone
 • 100 mililiter room 
 • 3 eetlepels kristalsuiker
 • 1 vanillestokje
 • 2-3 eetlepels aardbeienjam
 • 2 eetlepels water
 • 300 gram aardbeien

Verwarm de oven voor en bak de pizzabodems af zoals aangegeven staat op de verpakking. Haal de bodems, wanneer ze klaar zijn, uit de oven en laat ze eerst goed afkoelen. Haal de merg uit het vanillestokje en doe dit in een kom. Doe de mascarpone en de room erbij en mix dit tot een gladde, romige massa. 

Mix de jam met het water en verwarm dit in een steelpannetje tot het een mooie siroop is. Halveer de aardbeien en bestrijk deze met het verwarmde jam mengsel. Verdeel de mascarpone over de bodems en verdeel vervolgens de aardbeien hierover. Je kunt nog wat siroop over de mascarpone sprenkelen en de pizza eventueel garneren met een paar muntblaadjes.

Met cake en marshmallows

Wat heb je nodig:

 • 200 gram ananas
 • 1 mango
 • 1 appel
 • 2 plakjes cake
 • 50 gram witte marshmallows (van die leuke kleintjes)
 • ongeveer 2 theelepels rietsuiker
 • 50 gram diepvries bosbessen
 • Amandel banketbakkersroom/frangipane (kun je het niet vinden in de supermarkt? Het recept vind je hier)

Verwarm de oven voor. Snijd de ananas, mango en appel in kleine stukjes of plakjes en snijd ook de cake in blokjes. Verdeel de frangipane over de pizzabodems en verdeel vervolgens de appel, ananas, mango, cake marshmallows en bosbessen erover. Strooi wat rietsuiker over de pizza heen en zet hem dan in de oven. Volg de instructies op de verpakking voor het afbakken van de bodem en houd de pizza goed in de gaten.

Als extraatje kun je nog witte chocolade over de pizza raspen of een paar muntblaadjes over de pizza verdelen. Zo maak je hem helemaal af!