Champagne: voor feesten en partijen

Ben jij, zodra het weer kan, ook van plan om een feestje te geven? Met een goede champagne wordt dat feestje nog net wat specialer. Het is ook niet voor niets dat er tijdens de feestdagen en bij verjaardagen vaak champagne wordt geschonken. 

Champagne staat namelijk ‘symbool’ voor het proosten. En met het ploppen van de kurk kan een feestje pas echt beginnen. Champagne is dus van zichzelf al heel feestelijk, maar wist je dat je een feestje nog ‘beter’ kan maken door er een echt campagnefeestje van te maken? Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord, maar het schijnt echt heel leuk te zijn om eens te doen. Tijdens zo’n champagnefeestje kun je bijvoorbeeld champagnecocktails maken. In dit artikel geef ik je de leukste tips en ideeën voor zo’n champagnefeestje.

Champagnecocktails maken

Van champagnecocktails had ik tot voor kort nog nooit gehoord, maar nu ik er kennis mee heb gemaakt ben ik helemaal verkocht! Het is namelijk een super origineel idee. 

De meeste mensen drinken de champagne gewoon zoals hij uit de fles komt, maar je kunt er ook spannende mix-drankjes mee maken. Cocktails zien er vaak leuk uit en dragen daarmee bij aan de feestvreugde. En als je dat element van cocktails nu eens combineert met de kwaliteiten van een goede champagne is het als het ware dubbel feest. 

Online kun je veel verschillende champagnecocktailrecepten vinden. Zo kun je je drankje bijvoorbeeld leuk aankleden door er vers fruit aan toe te voegen. Ook kun je van alle klassieke cocktails een champagnecocktail maken. 

Succesvolle champagnecocktails zijn bijvoorbeeld de Bellini, de Mimosa en de Marianne. De Bellini wordt vaak mooi aangekleed met een muntblaadje, de Mimosa bevat vooral sinaasappelsap en de Marianne is lekker fris en wordt vaak geserveerd met ijskoude aardbeien en frambozen. (bron: www.degoudenton.nl)

De aankleding van je champagnecocktailfeestje

Een van de leukste dingen aan een feestje geven is het versieren van de ruimte. Dus waarom zou je niet lekker all the way gaan? Je kunt een champagnefeest helemaal laten slagen met een leuke en bijpassende aankleding. 

Zo is het bijvoorbeeld super leuk om champagnekoelers te kopen of te huren. Dat geeft de aankleding direct een chique uitstraling. Maar je kunt bijvoorbeeld ook oude weckpotten vullen met champagne en aardbeien, in plaats van het drankje in een glas te serveren. Als je kiest voor weckpotten en aardbeien is het extra lekker als je het geheel een aantal uur in de koelkast zet. Dan trekt de aardbeiensmaak helemaal in de champagne. Ook zou je het drankje lekker fris kunnen maken door zelfs ijsblokjes te maken en toe te voegen. Zo kun je bessen of bloemblaadjes mee bevriezen als decoratie.