Inspiratie voor een thuis wellness

Wie droomt er niet van een eigen thuis wellness? Een plek waar je na een lange en intensieve dag op het werk volledig tot rust kunt komen. Geen drukke kinderen om je heen, maar alle ruimte voor ontspanning en stilte. Zo’n thuis wellness kan dichterbij zijn, dan je op voorhand misschien denkt! Wist je bijvoorbeeld dat de mogelijkheden op het gebied van sauna’s en bijvoorbeeld spa’s de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn? Wie denkt dat een sauna of spa enkel nog gebruikt wordt in grote villa’s van miljonairs heeft het mis. Ook bij een tussenwoning kun je dergelijke vormen van wellness terug laten komen in je interieur! 

In dit artikel vind je enige inspiratie om van je eigen woning een thuis wellness te maken, zonder dat je hier tienduizenden euro’s voor betaalt. 

Een sauna of in huis of in je tuin plaatsen 

Reeds las je al, dat het gebruik van een sauna bij je woning steeds toegankelijker is geworden. Kijk eens bij een online tuinwinkel, waar je diverse modellen sauna’s vindt. Je kunt de sauna in een lege kamer van je woning laten plaatsen, maar deze ook in de tuin op laten bouwen. Vaak heeft men in de tuin meer ruimte voor een sauna of spa dan in de woning zelf. Daarbij biedt het plaatsen van een sauna in de tuin het voordeel, dat je echt een plek hebt om je volledig terug te kunnen trekken. Dat is bij een sauna in huis lastiger. Denk aan je kinderen die spontaan bij de sauna naar binnen lopen. 

Combineer een sauna met een spa 

Naast een sauna zou je ook een spa kunnen laten plaatsen in de tuin. Door de spa onder een overkapping te zetten, kun je deze het hele jaar door gebruiken. Voor zowel de aankoop van een sauna, als voor die van een spa geldt dat het belangrijk is om vooraf na te gaan met hoeveel mensen je hier straks gebruik van verwacht te maken. Je wilt voorkomen dat je onnodig veel energie verbruikt voor het verwarmen van een sauna voor vier of vijf personen, waar je straks mogelijk maar met z’n tweeën gebruik van maakt! Let bij de aankoop van een spa daarbij op het aantal bubbel generatoren waarover het model beschikt. 

Thuis wellness met een buitendouche 

Zowel na het bezoek aan de sauna als de spa in je thuis wellness, is het prettig om even af te spoelen. Je kunt om deze reden een buitendouche laten plaatsen! Voor de montage van een buitendouche wordt vaak een splitsing gemaakt in het leidingwerk rond een buitenkraan. Een loodgieter kan je hierbij helpen. Kies voor een buitendouche die goed bestand is tegen de ruige weersomstandigheden in de Nederlandse herfst en winter. Vergeet de buitendouche daarbij niet af te sluiten, als het buiten begint te vriezen en je de douche niet dagelijks gebruikt. Het gaat een geknapte leiding tegen! 

Met een sauna, spa en buitendouche heb je alle ingrediënten voor een fijne thuis wellness bij je woning. Kleed de thuis wellness verder aan met planten, een klein gazon, comfortabele tuinstoelen, enzovoorts.