Orthomoleculaire therapeut, een goede stap

Misschien heb je wel eens van een orthomoleculaire therapeut gehoord. Deze kan jou helpen als je niet zo goed weet wat er met je lichaam aan de hand is. Soms heb je last van vage klachten, je kunt ze zelf niet goed plaatsen. Het kan ook zijn dat je al bij de dokter bent geweest en binnen de reguliere zorg diverse stappen hebt gezet, maar helaas zonder resultaat. Dit is erg vervelend, want je hebt nog steeds klachten en wat moet je nu doen? Samen met de orthomoleculaire therapeut kan er gekeken worden naar waar klachten vandaan komen én wat je er aan kunt doen. Ook al wordt er soms wel eens gezegd je moet er mee leren leven, nee dus! Samen met jou zal de orthomoleculaire therapeut kijken naar o.a. je leefstijl en dan wordt er een plan van aanpak gemaakt hoe je er aan kunt werken. 

Wat kan de orthomoleculaire therapeut voor je doen?

Voordat je die stap zet wil je misschien eerst wat meer weten over orthomoleculair. Dit wil namelijk zeggen dat jij het juiste doet voor je lichaam. Jouw klachten zullen eerst in kaart worden gebracht, er wordt gekeken naar de oorzaak, maar ook naar hoe je het aan kunt pakken zodat je er vanaf komt. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van een EMB bloedtest, deze geeft inzicht in je lichamelijke balans en of je bijvoorbeeld tekorten hebt. Er wordt met een prikpen in je vinger geprikt om een druppel bloed af te nemen. Dit zal dan naar het lab worden gestuurd en binnen ongeveer twee weken is de uitslag bekend.

In gesprek met de orthomoleculaire therapeut 

De bloedtest zal heel duidelijk aangeven welke klacht het ergste is, deze zal dan als eerste moeten worden aangepakt. Als alles duidelijk is, kan er een plan van aanpak worden opgesteld door de orthomoleculaire therapeut. Je kunt vervolgens begeleiding krijgen om je nieuwe leefstijl eigen te maken. Het is namelijk een hele verandering vaak die je ingaat en het is dan fijn als je hulp hebt. Als je het liever alleen doet, kan dat natuurlijk ook. Dan krijg je na de intake en de uitslagen van de test de mogelijkheid om samen met de orthomoleculaire therapeut het rapport door te nemen en krijg je ook advies op maat. Vervolgens kun je dan zelfstandig aan de slag om je klachten aan te pakken. 

Bekijk voor jezelf heel goed wat er bij jou past. Je hebt alle tijd om contact op te nemen en vragen te stellen. Het belangrijkste is dat jij van je klachten af wil en dan is een bezoekje aan de orthomoleculaire therapeut de juiste stap.