Doe het volledig anders met kerstpakketten deze kerst!

kerstpakketten

Elk jaar weer wijn, koekjes en ragout in je kerstpakket, het wordt saai! Ben je het ook zat om elk jaar hetzelfde kerstpakket te geven en wil je de trends van nu blijven volgen? Dan zijn duurzame kerstpakketten een goede optie voor jou! Als bedrijf is het belangrijk om uniek en creatief te blijven. Daarnaast is duurzaamheid super hot en happening. Wat is er nou leuker en origineler dan dit te combineren samen met een kerstpakket deze kerst? Zo draag je een steentje bij aan de maatschappij en je personeel! 

Waarom duurzame kerstpakketten?

Je zal wel denken, een duurzaam kerstpakket? Waarom zou ik daarvoor kiezen? Elk jaar proberen we steeds duurzamer te leven en te letten op onze wereld. Want eerlijk is eerlijk, het gaat niet goed met moeder natuur. Daarom is het belangrijk om als bedrijf hier een steentje aan bij te dragen! Het is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor het imago van je bedrijf. Het kerstpakket kan hartstikke leuk uitpakken met de duurzame producten die jij toevoegt. Het zijn al de kleine dingen die je kunt doen om een duurzaam kerstpakket samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan Fairtrade gecertificeerde producten. 

Duurzame producten in je kerstpakketten

Het begint al bij de buitenkant van het kerstpakket, deze kan ook al duurzaam zijn. Je kunt namelijk gerecycled karton of gebruikte dozen gebruiken en laten omvormen tot nieuwe kerstpakketten, hartstikke duurzaam! Daarnaast kun je voor de inhoud van het kerstpakket natuurlijk hetzelfde doen als voor de buitenkant. Niet alle producten hoeven per se verpakt te worden. Als dat toch wel nodig is kun je ervoor kiezen om ook gebruik te maken van een duurzame verpakking zoals gerecycled plastic of gerecycled papier. Een idee is om bijvoorbeeld een kerststol in een katoenen broodzak te verpakken. De katoenen broodzak is natuurlijk her te gebruiken, dit is echt super handig! Zo stimuleer je jouw eigen medewerkers ook om duurzamer te gaan denken en leven. 

Steun lokale ondernemers!

Naast dat je een steentje kunt bijdragen aan het milieu door gerecycled papier, plastic en karton te gebruiken, kun je ook gebruik maken van lokale producten. Je kunt ervoor kiezen om producten in je kerstpakketten toe te voegen die allemaal in jouw eigen regio zijn geproduceerd. Doordat de producten minder transportkilometers hoeven af te leggen, zorg je voor minder uitstoot. Naast dat je let op de uitstoot voor het milieu, steun je hiermee ook je lokale ondernemers. Je weet precies waar je producten vandaan komen en de kans is aanwezig dat er vaak nog een mooi verhaal achter het product zit. Met een duurzaam pakket kun je ook bijdragen aan het welzijn van arbeiders. Als bedrijf kun je ervoor kiezen om producten aan te schaffen die zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doordat jij producten bij hun aanschaft geef je hun de kans om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Zo breng je een mooie en bijzondere boodschap over. Van www.kerstpakketwebshop.nl naar jouw medewerkers!