Wat zijn de beste rolgordijnen voor de keuken?

Zijn jouw gordijnen in de keuken nodig aan vervanging toe? Het soort ruimte is van invloed op welke gordijnen het meest geschikt is. De keuken vraagt om een aantal extra specificaties. Zonwering kan snel vies worden, dus het moet gemakkelijk te reinigen zijn. Bovendien moet er voldoende licht naar binnenkomen. Lees hier meer over de meest geschikte rolgordijnen voor de keuken.

Licht doorlatend rolgordijn

In elke kamer is een ander soort lichtinval gewenst. Zo is het in slaapkamer bijvoorbeeld fijn als zo donker mogelijk is, terwijl het in de keuken juist fijn is dat er veel licht binnenkomt. Omdat het in de keuken prettig is als je veel licht hebt, kun je het best gaan voor een transparant of semi-transparante stof. Hierdoor kun je alles goed zien. Wat zijn de verschillen?

 • Een transparante stof is een doorzichtige stof waar je doorheen kunt kijken. Je krijgt zo veel daglicht binnen, maar de scherpte wordt uit het zonlicht gehaald. In een ruimte als de keuken is dit ideaal. Wel kan er van buiten naar binnen worden gekeken in de avond. 
 • Die inkijk heb je niet bij semi-transparante stof. Semi-transparant geeft dus meer privacy, maar laat wel veel licht binnen.

Rolgordijnen op maat voor alle soorten ramen

Rolgordijnen zijn multifunctioneel. Zo bepalen ze de lichtinval, zijn sfeervol, ze verduisteren, isoleren, bieden privacy en ga zo maar door. Hierbij komt dat speciaal op maat gemaakte rolgordijnen geschikt zijn voor alle type ramen. In keuken kunnen verschillende soorten ramen voorkomen. 

Een rolgordijn op maat is altijd een geschikte oplossing met de mooiste afwerking en zonder kieren. Op deze web shop kun je rolgordijnen op maat samenstellen. Naast de afmetingen bepaal je ook zelf de kleur, de stof, de bediening en de mate van luxe. Geschikt voor onder meer:

 • Standaard ramen
 • Draaikiep-ramen
 • Schuine ramen
 • Kleine ramen
 • Grote ramen
 • Schuifpuien

Verduisterende rolgordijnen met coating

Zoals eerder gezegd, kan zonwering in de keuken snel vies worden. Er zijn rolgordijnen met een speciale coating, waardoor ze gemakkelijk zijn schoon te maken zijn. Dit zijn de verduisterende rolgordijnen, zie www.rolgordijnenexpert.nl/verduisterend. Naast het feit dat deze coating eenvoudig is schoon te maken, is hij ook vochtwerend en waterbestendig. Dit kan goed van pas komen als het gordijn in de buurt van een kraan zit.

Rolgordijnen voor kunststof kozijnen: zonder boren

Heb jij kunststof kozijnen in de keuken? Kijk dan eens naar smartfit rolgordijnen. Je klikt dit nette smartfit frame eenvoudig op het kozijn middels speciale steuntjes, waardoor je niet hoeft te boren in het kozijn. Het klik-en-klaar systeem is heeft een mooi afgewerkt uiterlijk, strak design en eenvoudig te bedienen. Ook geschikt voor kiep-kantel ramen. Voordelen:

 • Boren is niet langer nodig
 • Extra stijlvolle uitstraling
 • Op maat gemaakt, dus past altijd
 • Geen kieren

Duo rolgordijnen

Steeds meer mensen stappen over van ‘gewone’ rolgordijnen naar duo-rolgordijnen. Duo rolgordijnen zijn een uitstekende uitkomst voor de keuken. De gordijnen zijn gemaakt van polyester, waardoor ze zeer eenvoudig te reinigen zijn. Met een duo-rolgordijn bepaal je bovendien zelf de lichtinval en privacy in je kamer. ’s Avonds kun je eenvoudig de inkijk wegnemen. Wil je juist meer licht in huis? Dan rol je het duo-gordijn helemaal open. Het is de perfecte dag- en nachtcombinatie en steeds meer mensen ontdekken dit.