4 tips voor het inrichten van een horeca keuken

inrichten horeca keuken

Van plan om een horecazaak te starten? Of is je huidige keuken toe aan een herinrichting? Dan is het van belang om te letten op een aantal belangrijke punten. Natuurlijk is professionele horeca apparatuur van belang, maar er zijn nog veel meer dingen om rekening mee te houden. In dit artikel geven we vier tips voor het inrichten van een horeca keuken!

1. Bedenk een praktische inrichting

Het allerbelangrijkste van een horecakeuken is dat deze een praktische indeling heeft. Daarom is het van belang om op voorhand goed na te denken over de indeling en installatie van de keuken.

Bij het bedenken en maken van een indeling op papier, is het van belang om er ook over na te denken of de installatie haalbaar is. Daarom is het van belang om goed na te denken over de beschikbare ruimte en eventuele verbouw mogelijkheden. Hou ook rekening met stroom- en afvoerpunten bij het bedenken van een indeling. Om werknemers zo efficiënt mogelijk te laten werken is het van belang om een logische indeling van werktafels en horeca apparatuur te bedenken.

2. Professionele apparatuur

Een van de belangrijkste aspecten van een horeca keuken is de apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast, kookplaat, oven, vaatwasser, afzuigkap, friteuse en noem zo maar op. Bij aanschaf van horeca apparatuur is ons advies om ervoor te kiezen om alles bij één leverancier te kopen. Vaak is het dan mogelijk om een combinatieprijs te maken, zodat je bespaart op aanschaf van de apparatuur.

3. Denk aan hygiëne en veiligheid

Bij het inrichten van je horecakeuken is het ontzettend belang om te letten op de hygiëne, veiligheid en ergonomie van de keuken. Een keuken moet altijd snel en makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Verder is het natuurlijk belangrijk dat medewerkers in een veilige omgeving hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Zo is een antislip vloer in de keuken verstandig. Tot slot is het ook essentieel dat de werkbladen en apparatuur op de juiste hoogte staan voor een goede ergonomie.

4. Stel prioriteiten

Voor een professionele horeca keuken heb je veel verschillende soorten apparatuur nodig. Welke apparatuur echt noodzakelijk is voor jouw onderneming, is afhankelijk van het soort horeca. Bij het inrichten van je keuken is het van belang om te bedenken welke apparatuur er in jouw horeca keuken écht niet mogen ontbreken. Het stellen van prioriteiten zorgt ervoor dat de investering niet te groot wordt.