Je keuken(kastjes) verven; doe het zelf!

Keuken verven

Je keuken is een belangrijke ruimte in je woning en je wilt natuurlijk dat deze belangrijke ruimte voldoet aan je wensen. Ben jij klaar met je huidige keuken of wil je deze simpelweg even opfrissen? Weet dan dat het niet nodig is om direct een dure nieuwe keuken te kopen, verf je huidige gewoon!

Het is even wat werk, maar met een nieuw likje verf oogt je keuken direct als nieuw. Het lijkt ook veel werk, maar middels ons handige stappenplan weet je start tot finish precies hoe je een keukenkastje verft. Lees dus vooral verder als jij  op zoek bent naar een nieuw doe-het-zelf project en je keuken wilt upgraden!

Keukenkastjes verven

Als je al ervaring hebt met verven dan weet je dat er voorbereidend werk gedaan moet worden voor je kan beginnen met het verven zelf. Keukenkastjes verven is hierop geen uitzondering, het kan zelfs nog iets meer voorbereiding vergen dan normaal. 

Voor je begint is het natuurlijk zaak om alles leeg te halen. Plaats als je borden, glazen, eten, drinken of datgeen wat jij in je keukenkastjes hebt liggen dus even ergens anders op. 

Schoonmaken en voorbereiding

Zodra alles leeg is gehaald kan je beginnen met stap 1; dat is het gronding schoonmaken van de kastjes. Het is belangrijk dat alles goed schoon en vetvrij is, dit heeft namelijk invloed op het eindresultaat van het verwerk. Verf hecht namelijk beter op een schoon, egaal en vetvrije ondergrond, zeer belangrijk dus!

Zodra alles schoon is kan je beginnen met het afplakken van randen of andere delen die je niet gevergd wilt hebben. Gebruik hiervoor schilders tape, deze tape is specifiek ontworpen om geen verf door te laten. 

Grondlak aanbrengen

Is alles schoon en afgeplakt? Zo ja, dan kan je beginnen met de eerste laag en dat is de grondlaag. Deze laag zorgt voor een beter eindresultaat en is dus net als de vorige stappen enorm belangrijk. 

Werk van links naar rechts en van onder naar boven tot alles gedekt is met de grondlaag. Verwijder de afplaktape, mits nodig, vervolgens wanneer de verf nog nat is om de grondlaag niet stuk te trekken. 

De keukenkastjes verven

Zodra de grondlaag is opgedroogd kan je beginnen met het echte werk, je kan nu beginnen met het verven van je keukenkastjes. Maak de kastjes nog even goed vet- en stofvrij en trek die kwast of roller maar over de kastjes heen. 

Voor het beste eindresultaat wordt het aangeraden om minimaal twee lagen aan te brengen. Zo weet je zeker dat alles goed gedekt is en dat je geen zichtbare strepen trekt. 

Ben je nog op zoek naar de juiste verf? Via Kleurenwaaier vind je de beste verf voor huis en tuin. Met een enorm aanbod aan kleuren en typen verf zal je altijd de juiste kleur vinden!Eenmaal klaar en opgedroogd kan je gaan genieten van je nieuwe oude keuken. Ben je op zoek naar meer tips? Bekijk eens onze huis en tuin artikelen voor meer informatie en inspiratie.