De voordelen van zonwerende folie

Het voorjaar is begonnen en de zon laat zich steeds vaker zien. De zomer staat voor de deur, een seizoen waar veel mensen naar uitkijken. De tijd van korte broeken, lange avonden en koele drankjes. Kijk jij er ook zo naar uit? Er zitten helaas ook nadelen aan het zomerseizoen. Die warme temperaturen zijn natuurlijk heerlijk als je aan de rand van het zwembad zit, maar wanneer je ’s avonds naar bed wilt om te slapen en het daar heet en benauwd is, ben je er waarschijnlijk minder blij mee. In huis houden we het graag koel. Je kunt daarvoor zorgen door een airconditioning te (laten) installeren, door zonneschermen te (laten) plaatsen óf door voor zonwerende folie te kiezen. Dit laatste is een raamfolie met speciaal effect. Het houdt namelijk warmte tegen. Veel zonwerende folies zijn voorzien van een tint wat fel zonlicht tegenhoudt, en dus ook warmte.

Wat zijn de voordelen van zonwerende folie als zonwering?

Zonwerend folie is voordelig

Allereerst is het raamfolie een voordelige manier van zonwering. Voor een airconditioning, rolluik of zonnescherm ben je al gauw honderd(en) euro’s kwijt. Voor een rolletje raamfolie betaal je vaak slechtst een paar tientjes, dat is afhankelijk van welk folie je kiest, maar de prijzen liggen eigenlijk altijd ver onder de prijzen van andere zonweringsmogelijkheden.

Het aanbrengen is gemakkelijk

Voor een professionele airconditioning heb je al gauw een monteur nodig om het te plaatsen. Dit geldt ook voor een rolluik of een zonnescherm. Als je zelf technisch en/of handig bent dan lukt het misschien wel, maar om het zelf te monteren is wel enige kennis nodig. Maar wanneer je een monteur nodig hebt voor het plaatsen van je zonwering neemt dit uiteraard ook extra kosten met zich mee. Het zonwerende raamfolie is vaak gemakkelijk om zelf aan te brengen. Het is wel aan te raden om de hulp van iemand te vragen. Met twee personen werkt het namelijk het best. Het werkt eigenlijk net zo als het plakken van een sticker, alleen is het zonwerende folie vaak erg dun en vergt het aanbrengen aandacht en zorgvuldigheid. Je verwijdert de beschermlaag van het folie en plakt het op het raam. Bij de meeste folies is het zo dat je water kunt gebruiken om het folie aan te brengen. Dit water komt dan tussen het folie en het raam en dat zorgt ervoor dat je het makkelijker strak op het raam kunt vegen.

Snelle levering

Waar andere soorten zonwering vaak weken tot maanden levertijd hebben, is zonwerend folie vaak direct leverbaar. Je bestelt een rolletje folie gemakkelijk online en hebt het in de meeste gevallen de volgende dag al in huis. Je kunt het meteen gaan plakken en vaak merk je al gauw het effect. Zonwerend folie zorgt vaak voor zo’n 5 graden temperatuurverschil!