Supplementen als aanvulling op je eten

Supplementen als aanvulling op je eten

Steeds meer mensen gebruiken supplementen als aanvulling bij het eten. Het is soms moeilijk om alle gezonde vitaminen of mineralen binnen te krijgen waardoor supplementen uitkomst bieden. Te weinig tijd om een gezonde en diverse maaltijd maken? Geen zin om van alles in te halen en moeilijke recepten te maken? Met supplementen zorg je ervoor dat je dagelijks genoeg goed dingen binnen krijgt. Maar welke supplementen zijn waar goed voor? We lichten graag een paar populaire supplementen toe die veel worden gebruikt. Weet je bijvoorbeeld waar levertraan goed voor is en wat cranberry voor toegevoegde waarde hebben? We leggen het je graag uit in deze blog.


Minder snel ziek met levertraan

Levertraan is zeer gezond en versterkt je immuunsysteem. Vroeger werd er veel levertraan geslikt in de wintermaanden. In de maanden waarbij de zogenoemde R in de maand zit. Vroeger waren er in deze maanden weinig groente en fruit beschikbaar. Mensen hadden dus, mede door de tekort aan groente en fruit, destijds een lage weerstand en werden door de kou regelmatig ziek. Vroeger werd er dus veel levertraan gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Levertraan is zo gezond omdat het veel Omega 3 vetzuren EPA en DHA bevat. Dit verbeterd veel processen in het lichaam zoals gezichtsvermogen, hersenen, hart en de bloeddruk. Tevens zitten er ook nog diverse vitamines in zoals Vitamine A en Vitamine D. Vitamine A is goed voor onder andere darm en longen. Vitamine D is goed voor spieren, botten en een gezond gebit.

Levertraan naast het eten innemen is dus om veel redenen goed om te doen. Vroeger deden ze een lepel levertraan per dag. Veel mensen waren hier niet blij mee omdat het een vieze smaak had. Gelukkig is levertraan tegenwoordig gezuiverd waardoor de nare smaak is verdwenen. Ook hoef je niet meer te prutsen met een lepel en is morsen verleden tijd. Je kunt namelijk heel gemakkelijk levertraan capsules gebruiken. Deze capsules kun je heel gemakkelijk online kopen zoals bij Orthokliniek.com die een heel ruim aanbod supplementen hebben. Wacht dus niet langer en ervaar de voordelen van levertraan.

Profiteer van cranberry pillen

Naast levertraan heb je nog een supplement dat al een hele lange tijd wordt gebruikt: Cranberries. Het is niet wat mensen eten omdat de bessen heel bitter zijn. Toch is het belangrijk om gezondheidsvoordelen van cranberries in te nemen. Gelukkig kan dit door Cranberry pillen, tabletten en capsules. Goed voor de blaas en het immuunsysteem. Niks voor niks worden cranberries vroeger gebruikt tijdens lange zeereizen. En wist je dat cranberries in Nederland groeien? De veenbes groeit voornamelijk in Terschelling. Hier kun je eigen cranberry sap maken. Maar geen tijd of liever geen moeite doen? Cranberry pillen bieden uitkomst. Wederom te koop bij orrthoklinek.com of andere webshops. Kijk hierbij wel goed naar de toegevoegde suikers die soms extreem hoog zijn om de bitterheid te verbloemen. Want te veel suiker is uiteindelijk ook niet gezond!