Hoe snel werkt CBD olie?

Hoe snel werkt CBD olie?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, we hebben het over CBD olie natuurlijk! Maar hoe zit het nu met de werking van dit product? En is het wel goed voor je? Veel mensen die klachten en aandoeningen hebben zoals pijn, angst, epilepsie ne slaapproblemen gebruiken vaak CBD olie. Het schijnt dat dit product deze problemen verminderd of zelfs verhelpt.

Wat is CBD olie eigenlijk?

Afkomstig uit de hennepplant is de werkzame stof CBD. Uit de bloemtoppen en de bladeren van de hennepplant word cannabidiol gehaald. De CBD olie beschikt over deze werkzame stof en deze word ingezet om allerlei klachten te verhelpen. Ook worden er veel genezende eigenschappen aan de CBD olie toegekend. Vaak is dit dan nog niet wetenschappelijk bewezen maar zijn er wel veel patiënten die beweren baat te hebben bij dit product.

Wietolie & CBD olie

Je gaat hallucineren van wietolie. Dit is echter niet het geval bij CBD olie. Wietolie bevat een stof waarvan je high wordt. Deze stof heet THC ( tetrahydrocannabinol ). Cannabidiol is de stof die CBD olie bevat en daar word je niet stoned van. Verslavend is deze stof ook niet. Het kan soms voorkomen dat in de CBD olie ook de stof THC verwerkt zit. Hier hoef je niet bang voor te zijn want de aantallen THC zijn zo laag dat je er niets merkt.

Aanschaffen van de CBD olie

Er zijn tegenwoordig diverse webshops waar je de CBD olie kan halen. Wel is het handig om ook even te kijken of deze wel betrouwbaar zijn. Je wilt immers geen trammelant. Verder is het ook mogelijk om bij gewone winkels te kijken. Denk hier aan drogisten zoals Trekpleister en Kruidvat maar ook bij de gezondheidswinkels kan je CBD olie kopen.

Cannabidiololie als medicijn?

Er zijn verschillende mensen die claimen dat ze baat hebben bij het innemen van de CBD olie. Echter zijn er geen wetenschappelijke beweringen dat dit nut heeft. Toch schijnt het middel pijn, angst, epileptische aanvallen en stress te verminderen.

Angst en depressief positief effect?

Patiënten die last hebben van een angststoornis of een depressie kunnen zeker baat hebben bij het innemen. De CBD olie beïnvloed namelijk het serotine-niveau in je lichaam. Dat is een hormoon en die luidt ook wel als gelukshormoon. Dit kan ervoor zorgen dat je angstgevoelens verminderen en je je een stuk beter gaat voelen. Een van de meest voorkomende psychische aandoeningen is dan ook angst. Hierdoor kan de CBD olie een goede uitkomst bieden voor vele patiënten.