Is uw vaartuig geheel voorbereid op de aankomende wintermaanden?

Het vaarseizoen zit er al weer op. Haalt u uw boot uit het water of laat u het toch op het water liggen? De drukke laatste maanden van het jaar zult u hoogstwaarschijnlijk weinig omkijken hebben naar uw boot. Maar deze periode is uitstekend om nodige klusjes op te pakken zodat er in het voorjaar weer gevaren kan worden. Want met de nodige aandacht aan uw boot bespaart u op langere termijn veel kosten. Om uw boot zo goed mogelijk de winter door te laten komen zijn er een aantal onderdelen die nagelopen moeten worden. Belangrijk zijn de motor, gas/elektra, toilet en drinkwatervoorzieningen, de romp en dek, tuigage en aanwezige uitrusting.

Wanneer begint u met het winterklaar maken?

Mocht u zelf de boot winterklaar maken, houdt er dan rekening mee dat niet iedere verzekeringsmaatschappij dekking bied. Controleer dus altijd de voorwaarden en vraag het na om zeker te zijn voordat u aan de slag gaat. Tijdens het winterseizoen kunnen veel verschillende weersomstandigheden voor vervelende wendingen zorgen. Het is daarom ook niet overbodig om uw boot regelmatig te bezoeken. Voornamelijk als uw boot nog op het water ligt. Bevestig het vaartuig vast met dubbele landvasten of nog beter, breng uw boot naar een stalling in een binnenloods.

Wat komt er kijken bij het winterklaar maken van uw boot?

Buitenboordmotoren zijn erg belangrijk bij boten. Controleer de buitenboordmotor eerst grondig of laat dit door een watersportbedrijf verzorgen. Bij een onderhoudsbeurt aan de motor moet u denken aan de impeller, controle aan de leidingen en aftappen, stellen van de V-snaar en olie en oliefilter vervangen. Ook wordt gekeken naar enige beschadigingen en spelingen van de schroef en schroefas.

U kunt zelf de romp en het dek af gaan. Maak het goed schoon, zet de romp in de was. Maak hierbij gebruik van groene zeep en een zachte borstel. Vergeet niet de luiken en ankerbak mee te nemen. Vul de brandstoftank helemaal vol om condensatie te voorkomen bij kou. Tap de boiler af en controleer roerophangingen en kielbouten op speling. Haal ook altijd elektronica, waardevolle bezittingen, buiskappen, kussens beddengoed en zeilen van boord af. Het winterklaar maken van uw boot zal per boot verschillen. Maar als u de plekken waar water kan blijven liggen goed schoon maakt kan vocht en kou ook geen schade aanbrengen.

Weet waar u terecht kunt betreft het stallen van uw boot

Bekijk altijd eerst of uw bootverzekering nog goed aansluiten bij uw huidige situatie. Zo voorkomt u ongewenste financiële risico’s. Ga naar een erkend bedrijf voor het stallen van uw boot naar een dichtstbijzijnde watersportspeciaalzaak. Al uw vragen over het winterklaar maken van uw boot zullen beantwoord worden. En er zijn ook bedrijven met een winterstalling ter beschikking.

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. I believe this internet site has got very great indited written content posts.

  2. Świetny post. Bardzo ciekawie opisany artykuł. Jak możesz sprawdź stronę o samochodach u mnie! Do zobaczenia!

  3. I’d always want to be update on new blog posts on this site, saved to bookmarks!

  4. My wife and i were very thankful when Peter managed to round up his survey while using the precious recommendations he received when using the weblog. It is now and again perplexing to simply possibly be releasing tips and hints which usually the others might have been trying to sell. We really take into account we now have you to thank for this. These illustrations you made, the straightforward website navigation, the relationships your site make it possible to promote – it is mostly terrific, and it is making our son in addition to us recognize that this theme is satisfying, which is certainly very vital. Thanks for the whole thing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.