Twee makkelijke gerechten waaraan je noten kunt toevoegen

Eén van de belangrijkste ingrediënten van een natuurlijk dieet zijn nootjes. Maar hoe voeg je het beste noten toe aan de gerechten die je klaarmaakt? In deze blog geef ik je 2 voorbeeldgerechten waarbij je ze makkelijk toe kan voegen voor een gezondere maaltijd.

Een vullend ontbijt

Als eerste bespreken we even het ontbijt. Noten worden niet zo vaak gegeten bij het ontbijt. Dat is enigszins verrassend omdat ze erg goed vullen. Zo kun je langer door zonder een andere maaltijd of snack nodig te hebben. Persoonlijk voeg ik altijd amandelen toe aan mijn havermout. Erg lekker met banaan, amandelmelk en een beetje kaneel. Dit ontbijt is makkelijk te maken en binnen 2 minuten klaar. 

Je kunt het zelfs een nacht van tevoren in de koelkast zetten zodat je s ‘ochtends wat langer kunt blijven liggen. Wat je doet is 40 gram havermout in een kom leggen, er vervolgens 250 ml (amandel)melk aan toevoegen. Roer het even goed door en zet het 2 minuten in de magnetron. Vervolgens voeg je een gesneden banaan, een handjevol amandelen en een klein beetje kaneel toe en voilà; je ontbijt is klaar!

Een exotische avondmaaltijd

Voor de lunch of het avondeten gooien we het op de Aziatische tour: kip met broccoli, cashewnoten en rijst met oestersaus. Snij eerst de kip in blokjes en doe alles in een hete wokpan. Voeg vervolgens wat gesneden plakjes knoflook en ui toe en wok het voor een aantal minuten op hoge temperatuur. Voeg vervolgens de broccoli toe en wok deze zo’n 3 minuten mee. Voeg tot slot een halve fles oestersaus toe en roer het goed door terwijl je in inhoud van je wok verder laat garen. De cashewnoten doe je er pas op het laatst bij. Zodra de cashewnoten goudbruin gekleurd zijn, is het gerecht klaar en kun je het opdienen met de rijst. Dan kan het genieten beginnen.

Natuurlijk zijn er ook nog andere lekkere noten. Inspiratie opdoen? Klik dan hier

Koop bewust

Tot slot heb ik nog een bonustip voor je. Als je het maximale uit je voeding wilt halen, kun je het beste kiezen voor zo vers mogelijke ingrediënten die op een natuurlijke wijze zijn geproduceerd. Vermijd dus het gebruik van waterige plofkip of bevroren broccoli. 

Ook de noten uit de supermarkten kun je beter mijden, vooral omdat ze niet vers zijn. Koop dus je nootjes bij een branderij zodat je gerecht niet alleen extra smaak en vitamines krijgt, maar je ook zelf kunt kiezen hoeveel gram aan nootjes je koopt. Ieder mens is immers anders. Veel kookplezier!